Nem tudom, honnan jött az ötlet, hogy a kaprot összeboronáljam a padlizsánnal. Mert egyébként ennél sokkal kevesebb hozzávalóval készítem a padlizsánkrémet - így.
De végül teljesen elégedett voltam a végeredménnyel. Apu nem. Neki nem tetszett a rusztikus külső, így részére leturmixoltam az egészet. Máris megfelelőnek találta. Nekem viszont pont jó a villával összetördelt változat is. A lényeg viszont az, hogy egy éjszakát várakozzon a hűtőben - ezalatt szépen összeérnek az ízek.
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 1 paradicsom, 2kk citromlé, 1 csomag friss kapor, kevés őrölt zöldbors, 1kk Csípős Rózsa, kevés só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma fele, 2ek olaj
Elkészítés: A padlizsánt fólia alatt a sütőben jól megsütjük. Ha kicsit kihűlt, lehúzzuk a héját és a húsát nagyobb darabokra vágva keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a leforrázott és meghámozott paradicsom felkockázott húsát (szezonon kívül használhatunk natúr paradicsomlét is), az apróra vágott kaprot, hagymát, fokhagymát, végül a fűszereket és az olajat. Villával alaposan összedolgozzuk (vagy turmixban pürésítjük.) A hűtőben hagyjuk állni másnapig.
Érdemes nagyobb adagot készíteni, én most csak egy padlizsánt vettem - még nem olcsó.
Pirítóssal (is) nagyon finom.
9 megjegyzés:
De jó ötlet ez is :) és milyen szép így rusztikusan!
Akarod mondani: lusta-módra...?:)
Ez nagyon kedvemszerint való! :))
A padlizsánkrémet is szeretem, a kaprot egyenesen imádom... Hm. Finom lehetett. Egy adag rendel! :)
Most olvastam az Édes Rózsáról a bejegyzésedet, köszönöm hogy felhívtad rájuk a figyelmem. fantasztikusak, tényleg! Kár hogy tőlünk nagyon messze van. De van egy új biobolt a szomszéd utcában, és a hölgy kérte, ha valami eszembe jut, szóljak. Meg fogom említeni a termékeiket neki. :)
Duende!
Egy ilyen üvegcse emlékezetem szerint 400Ft körül van. De csak normális dolgokat tesznek bele, és nekem jó sokáig elég.
Nem pállik be, nem vizesedik, nem penészedik, szépen eláll a hűtőajtóban.
Ja, és a zakuszkájuk is isteni! Azt úgy magában is el bírnám eszegetni... Sokféle termékük van.
És még valami: én ritkán járok bioboltba, ezeket a Tescoban veszem, ott is kapható...
Szia Kedves Napmátka!
Hamarosan átküldöm Neked a zakuszka receptjét,emailben. Nagyon munkás, de megéri :-)
Szia, a másik (Sallai)Ildikó
Köszönöm szépen! Dulminánál is láttam egy jó kis receptet, és a Tiédnek is örülök, idén amúgy is terveztem készíteni.
(S az ajvár is kedvemre való...)
A padlizsánkrém nagy kedvenc. Bár kaporral még nem próbáltam-de miért is ne???Szokás szerint nagyon guszta.....
Megnéztem az oldalukat, fantasztikusak! :)
Tetszik ez a recept!Ha nincs csípős rózsám, mivel tudnám helyettesíteni?
Megjegyzés küldése