2008. november 29., szombat

Szójás vagdalt mustáros burgonyával


Ahogy már többször említettem, nem áll tőlem távol a húsmentes, sőt a vegán táplálkozás sem. Szívesen eszem ízletes zöldségeket, és az újdonságokra is vevő vagyok. Az úgynevezett "-pótló" élelmiszerekre kevésbé, így a szóját sem igen használom, de talán csak azért, mert kinevezték egy időben húshelyettesítőnek. Ha nem így tekintek rá, akkor nincs gondom vele, bár többre értékelem a szerkezetében át nem alakított friss vagy szárított élelmiszereket. Azért mértékkel a szója is jöhet, ezúttal az ötletet Renáta adta, én meg kedvünk szerint változtattam meg a receptet a hozzávalók, a fűszerezés és a mennyiségek tekintetében.
Felhasználtam: 4 kis szelet rozskenyeret, 6 ek szójagranulátumot, 2 kk pirospaprikát, sót, frissen őrölt zöldborsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát 2kk Csípős Rózsát, 1ek natúr paradicsomlevet, 1tk morzsolt majorannát, 3 ek Graham lisztet, 2 ek szőlőmagolajat és kevés vizet.
A sütőben sült vagdalthoz mustáros burgonyát készítettem. Az ötlet Millie-től származik, de az ő változatát az amúgy is fűszeres vagdaltomhoz egy kissé megszelídítettem: az előzőleg megfőzött krumplit serpenyőben egy kevés szőlőmagolajon átforgattam és szemes mustárt valamint egy kevés őrölt zöldborsot adtam hozzá. (Valamikor majd az eredeti változatot is elkészítem, de azt hiszem, hogy az a gazdag ízvilág okán önmagában is megállja a helyét.)

2 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Örülök, hogy jó sült ki belőle :)

erős ildikó írta...

Én is. Köszönöm az ötletet.