![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6eDsHhCujc1oojcKC85t9Mb3aYnsq7dpiXgwALLzPExrknkVc0-kEmPeyIHOdyaIKzUYcl_lwT-CM3gHoRAnO805uypWqUL3lfCvXXyC0AdE9oX2siKTcstUsf3NWzL_nami9-qkc7vs/s320/csirke3.jpg)
Szárnyashúsleves
Zöldséges-csípős csirke párolt rizzsel
Vajas kifli
Tokaji hárslevelű félédes fehérbor
Fentiek közül egyedül a főétel nem szerepelt még a blogon, ezért annak receptjét most közlöm.
Hozzávalók: 80dkg ki
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij7wAyOqP33SdPsdZPexim-gJmfdxLRcREAtIA9Q8sIVaPXkIRzkPg5H00EuxLUU6d_kJSLoixhegLrjbI35hkTMfNyJ7-UDsvY0ezgd6p3vvQa7_ZnTxW0Gbd-dAj9-PWUlhMb4E94wY/s320/%C3%BCnnep1.jpg)
1 zöldpaprika, 1 erős paprika, 2 gerezd fokhagyma, só, 1ek cukor, csipetnyi gyömbér, őrölt kömény, fehér bors, 1ek ecet, 4ek paradicsomlé (amikor van: friss paradicsom), olaj, 1kk pirospaprika, (esetleg: 2ek szójaszósz)
Elkészítés: A megtisztított hagymát, répát, zöldpaprikát, hosszúkás, vékony darabokra vágom, kevés olajon kissé megpirítom. Rádobom az apróra vágott húst, tovább pirítom, hozzáadom a fokhagymát és a pirospaprikát valamint a paradicsomlét (szezonban a friss paradicsomot kis darabokra aprítva.) Lefedve főzöm pár percig, amíg a hús némi levet ereszt. Ekkor hozzáteszem a gyömbért, sót, köményt, fehér borsot, az apróra vágott erőspaprikát, a cukrot. Tovább főzöm kis lángon. Amikor jól besűrűsödik a szaft, hozzáteszem az ecetet és a szójaszószt. Pár percig még összeforralom. Mivel nagyon fűszeres (keleties ízvilágú) étel, semleges körettel, natúr párolt rizzsel vagy tésztával fogyasztjuk.
7 megjegyzés:
Hm... jól hangzik! :)
Szeretem a csípős-zöldséges-szaftos husikat. Nagyon finom lehetett.
Boldog névnapot az ünnepeltnek! :)
Nekem is tetszik!!!!
Boldog névnapot Édesapádnak!
Apukádnak boldog névnapot!
Köszönöm szépen! Átadom jókívánságaitokat az ünnepeltnek!
Isten éltesse az Apukádat!
Köszöni szépen!
Megjegyzés küldése